Oplossingen

Oplossingen

Er wordt steeds voorzichtiger omgegaan met openbare verlichting. Hierdoor vermindert de lichtvervuiling en wordt er bespaard op CO2-uitstoot, elektriciteits- en beheerskosten. In verschillende verkeerssituaties is een oriëntatieverlichtingslijn gewenst.

Bij mist en regen is de belijning vaak niet goed zichtbaar, waardoor wegdekverlichting de gewenste duidelijkheid biedt. Het voordeel is dat men, onafhankelijk van de verlichting van het eigen voertuig, veel eerder een verkeerssituatie volledig kan ‘lezen’. De verlichting is zichtbaar vanaf ongeveer 500 meter. Er ontstaat gelijkmatig rijgedrag (minder remmen voor bochten) en het herstel na verblinding door tegenliggers is veel sneller mogelijk. Hierdoor ontstaat een veel rustiger en veiliger verkeersbeeld, waardoor het aantal eenzijdige ongevallen afneemt. Knipperende verlichting verhoogt daarnaast de alertheid en waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke situaties.

De verlichting werkt met LED’s op zonne-energie. De units kunnen zowel op als in de weg worden gelijmd/geboord. De ontwikkeling van wegdekverlichting gaat snel. Roadstuds International werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe soorten wegdekverlichting, waarbij de prestaties steeds verbeteren. In donkere tijden branden de meeste producten bijna de hele nacht. Bovendien voldoen de meeste producten aan de richtlijnen van de NSVV en/of Natura 2000. Ook worden onze producten voorbereid op de NEN 1463-3. De levensduur van verschillende producten loopt inmiddels op tot 7 tot 10 jaar. Door het ontbreken van kabels en vaste stroomvoorzieningen kan een verkeerssituatie relatief snel en goedkoop zichtbaar worden gemaakt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor professionele expertise